Publicerat den

Mitt exjobb är nu igång

Så har exjobbet officiellt inletts. En kort beskrivning är på sin plats. Jag och Fröken S (en mycket god vän) ska göra exjobb tillsammans om hur grafisk form och informationsstruktur samverkar för att skapa användarvänliga sidor på nätet. Vår uppdragsgivare är Inspirationsbyrån i Göteborg, ett kreativt kulturföretag med hållbar livsstil i fokus (enligt den egna hemsidan). Vårt uppdrag består i att skapa två nya webbplatser för att marknadsföra verksamhetens olika delar, en inriktad mot guidningar och event och en för seminarier och konferenser.

Dagens exjobbande har bestått i att träffa examinator och diskutera igenom upplägg och omfattning. Vi fick en hel del input och det har också bestämts att vi ska läsa en kurs i webbprogrammering och databaser parallellt med själva exjobbet, eftersom PHP och liknande är något vi inte behärskar i dagsläget. Jag är glad och nöjd över detta eftersom jag kikat på precis den kursen det rör sig om tidigare och velat läsa den, just för att fylla i de kunskapsluckor jag känner att jag har i nuläget gällande webbdesign. Att kunna bygga dynamiska webbsidor känns minst sagt nödvändigt om man tänker sig en framtid inom området. Visserligen vet jag inte riktigt idag vart jag kommer att hamna, men webb är definitivt lockande.

I morgon hade vi tänkt ägna oss åt så spännande saker som litteratursökning och att smälla ihop lite styrdokument och annat. Roligare kan man ha, men av erfarenhet är det viktigt och bra och rätt ände att börja i. Dessutom kan det bara bli roligare efter det!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *