Publicerat den

Första veckan på nya jobbet är avklarad

En hel jobbvecka har hunnit passera. Förra helgen känns som en evighet sen, samtidigt som veckan har gått snabbt. Det har varit full rulle mest hela tiden. Från att första dagen gå runt och hälsa på de nya kollegorna till korvstoppning i de program och system jag kommer att jobba i och möten om sådant som jag knappt hunnit fatta vad det rör. Saker och ting klarnar dock efterhand och även om jag bara har koll på en ytterst liten del än så länge, så blir det lättare för varje dag. Bara en sådan sak som att känna igen folk man tidigare har hälsat på. Mer än en gång har jag varit tvungen att fråga om jag träffat personen innan eller ej.

Även efter jobbet har det varit fullt upp. I måndags kollapsade jag i soffan och orkade knappt prata på kvällen. Tisdagen var något bättre och jag orkade koka soppa. Onsdagen resulterade i after work med några av de nya kollegorna. Mycket trevligt, men återigen, kollaps direkt när jag kom hem. Torsdag blev en långdag på jobbet då jag stannade kvar extra för att lyssna på utbildning av studentambassadörer. I utbildningen ingick en dragning om de program som HLK erbjuder, något som är viktigt för mig att känna till och det var därför lämpligt att jag var med. Dessutom ingick gratis fika och även om jag numera lämnat studentvärlden i studentens perspektiv så är gratis fortfarande gott.

Fredagen avslutades med bland annat fredagssushi till lunch och två korta fotouppdrag med en kamera jag knappt hållit i innan. Hade vissa problem med att gå från Nikon till Canon och hur man gör inställningar. Det pratas om inköp av ny kamera och jag ska titta runt lite för att presentera några förslag. Samtidigt som tyngden hos Canon-kameran gjorde det lättare att hålla still, kändes den samtidigt något klumpig att dra runt på och inställningarna krångligare.

Om den här veckan har känts fullmatad så kommer nästa nog kännas minst lika späckad med saker att göra. Måndag innebär workshop i content management-system och onsdag till torsdag konferens i Göteborg om sociala medier. Utöver det väntar bland annat vanliga rutin-uppgifter (inte rutin för mig än) och formgivning av annonser inför släppet av höstens kurskatalog och öppet hus på högskolan. Gillar utmaningarna och att det faktiskt är fullt upp hela tiden! Första veckan har börjat bra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *